Фондация Рожден Ден

Фондация Рожден Ден

Maya

Maya

След един месец е рожденият ден на Мая. В края на октомври тя ще навърши 12 години- последната година от детството и, преди да навлезе в мътните и странни води на тийнейджърството…

Maya

Maya

През изминалата година тя беше добро дете, срещна много нови приятели навсякъде, където бяхме, помага на лодката, особено по време на плаване, учи си уроците (не винаги с ентусиазъм), обиколи улиците на света в търсене на сладолед, изчисти няколко плажа от боклуци и научи много нови неща благодарение на пътешествията ни.

През изминалата година Мая се научи на уиндсърф, да се гмурка с водолазна екипировка и да свири на пиано, освен нещата по математика, испански, история и други подобни скучности. В момента тренира за маратони (като татко си) и тича по 5 км през ден.

Maya

Maya

Мая започна да се подготвя и да очаква с нетърпение рождения си ден три месеца предварително, като всяка сутрин, вечер, а понякога и помежду, обявява колко дена остават (което никак не е приятно за мен и баща и, ама никак…)

Направи списък с подаръците, които би искала да получи за рождения си ден и като видяхме колко е дълъг списъка, решихме да направим експериментална фондация: „Фондация Рожден Ден“, с което ВИЕ можета да подомогнете финансирането на част от подаръците и тортата.

Maya

Maya

Ето как можете да подарите подарък на Мая тази година:

През следващите 30 дена ще приемаме дарения от 5 и 10 долара (или повече, ако се чуствате необикновено щедри) чрез бутончето на PayPal в блога и в страницата ни във Фейсбук. Даренията ще бъдат изцяло за подаръци за рождения ден на Мая. Колкото повече дарения получим, толкова по-грандиозно ще е празненството, благодарение на ВАС! За благодарност, Мая ще ви направи картички с рисунки и снимки с подаръците!

Тук периодично ще обявяваме имената на всички, които са ни изпратили дарения (освен ако не обозначите, че искате да останете анонимни), сумата на всяко индивидуално дарение и към закупуването на кой подарък е предназначено. В случай, че не получим нито едно дарение през следващия месец, което е една от вероятностите, обещаваме все пак да купим на Мая подарък, торта и да отпразнуваме повода както подобава и колкото можем да си го позволим!

Maya

Maya

Винаги сме се старали да се ограничаваме в купуването на много и нови неща и да консумираме възможно най-малко неща. Дълго преди да се пренесем на лодката започнахме да празнуваме рождените дни на малката Мая с приятелки от квартала, като на поканите за рождения и ден (саморъчно направени) беше написано гостите да подаряват само използвани играчки, кукли и книги, които вече са им омръзнали или не им трябват, но които биха се харесали на Мая (за нея те си бяха „нови“). По този начин искахме да ограничим купуването на пластмасови играчки от магазините и да научим Мая и нейните приятелчета, че да рециклираш е забавно и важно. В този дух ще видите, че повечето неща, които Мая би искала за подарък тази година (но не всички) са неща, от които тя наистина има нужда.

Ето и списъка, който тя самата написа с идеи за подаръци за рождения и ден:

1. Стъпала за мачтата, за да може да се катери нагоре по мачтата (след като се покатери няколко пъти на мачтата на лодката на наши приятели, сега и тя иска такива стъпала!)

2. 6-месечен абонамент за Animal Jam (интернет игра на National Geographic, която тя обожава)

3. Няколко нови Littlest Pet Shops (малки пластмасови животинки, с които си играе на лодката)

4. Нов бански (в две части с моряшки мотив или цял чисто черен)

5. Пица и голяма шоколадова торта с ягоди

6. Нова тетрадка-дневник

7. Обувки за поход

8. Цветни хартии и фулмастри

9. Нови памучни чаршафи на райета

10. Уиндсърф или сърф

11. Нови готини слънчеви очила.

12. Нови плавници, шнорхел и маска за гмуркане

Благодарим ви за коментарите и интереса, който проявявате, за това че участвате и подкрепяте нашият начин на живот и това приключение! За да изпртите дарение, натиснете копчето DONATIONS или следвайте следния линк.

Maya

Maya

 

Дарителите:

 1. Венцислав Георгиев               –  10$  – За плавници, маска и шнорхел за гмуркане

 2. Здравко Симеонов                  –  10$  – За подаръци

 3. Петър Иванов                           –  10$  – За пица

 4. Илияна Колева                         –  10$  – За подаръци

 5. Garth and Monique                   –  11$  – Стълбички за мачтата или сърф

 6. Carl Robinson                             –  10$ – За падаръци

 7.  Анонимно дарение                 – 10$  – За нови обувки за поход

 8. Павел Вачков                             – 20$  – За подаръци

 9. Анонимно дарение                   – 10$  – За подаръци

 10. Media 1 LTD                                – 20$ – За подаръци

 11. Кирил Божинов                        – 10$ –  За подаръци

 12. Дани и Деню Бостанджиеви – 100$ – За подаръци

 13. Паскал Паскалев                       -10$ –   За подаръци

 14. Анонимно дарение                   – 30$ –   За подаръци

 15. Дончо Донев                               – 20$ –  За екипировка за гмуркане

 16. Деян и Коцка Димитрови      – 15$  –  За подаръци

 17. Вера Никифорова                     – 10$ –  За подаръци

 18. Митко Димитров                      – 10$ –  За подаръци

 19. Силвия Павлова                        – 10$ –  За подаръци

 20. Бойко Иванов                            – 10$ – За екипировка за гмуркане

 21. Красимира Райчева                 – 20$ – За подарък

 22. Вера Бояджиева                        – 30$ – За подарък

 23.  Димитър Миленков                – 50$ – За подарък

 24. Михаил Замфиров                  – 100$ – За подарък

 25. Милкана Ненчева                    – 20$ – За подарък

 26. Robert Stewart @sarangyoga  – 10 $ За подарък

 27. Ивелина Салтова                      – 10$ – За подарък

 28. Боряна Павлова                        – 10$ – За подарък

 29. Зорница Бераха                        – 50$ – За голяма шоколадова торта с ягоди!

 30. Гергана Ерменкова                 – 10$ – За сърф

 31. Моника и Дарин                       – 5$  – За подарък

––––––––––––––––––––––––-

Тотал – 661$

 

Тази година рожденият ден на Мая бе пълен с подаръци, много усмивки и радост, както никога до сега, благодарение на всички вас, мили приятли! Благодарим ви!

Прочетете как отпразнувахме рождения ден: Подаръци за рождения ден на Мая.

 

 

Share

About lifenomadik

We are a family aboard a boat in search of freedom and adventure.
Bookmark the permalink.

10 Responses to Фондация Рожден Ден

 1. diana dimitrova says:

  Чудя се какво ли правят всички деца, чиито родители работят по цял ден и все с нещо помагат на обществото, но въпреки това нямат пари за уиндсърф и готини слънчеви очила ?

  • коцето says:

   продължавай да се чудиш а ние през това време ще си обикаляме света виртуално на борда на яхтата и ще се наслаждаваме на красоти които иначе никога няма да видим……..

  • Бат Бойко says:

   Дали се чудиш или не, това си е твоя работа, ама ако спрете да злорадствате и завиждате ще е най-добре. Първо, никой не ви кара насила да четете това което някой си е направил труда да напише и да обогати със снимки. И второ, никой не ви задължава да пращате каквото и да било – ако ви харесва ще четете, ако не – ходете да варите лютеница и да клюкарствате с комшийките – явно ще ви достави по-голямо удоволствие.

  • Госпожо Димитрова, позната ли Ви е вечната мисъл на Елин Пелин „Ако в България се роди гений, то това ще бъде геният на завистта.“? Пожелавам страхотен рожден ден на Мая!

 2. Реалист says:

  Подаръците са доста нескромни за 12 годишно дете, и мисля, че много децата не получават всичко, което искат дори и на рождения си ден, затова родители – не страдайте от суетата на децата си! Обичаното дете и без „готини слънчеви очила“ е щастливо.
  Вие сте направили вашия избор за вас и децата ви. Щастливи сте, което е най-важното. И аз избирайки едно се лишавам от друго.
  Мира, уважавам усилията ти непрестанно да търсиш спонсори за приключенията ви и още повече и като майка да изкаш да направиш рождения ден на детето си незабварим но чак пък „уиндсърф или сърф“…

  • lifenomadik says:

   По-горният списък е „идеи за подаръци“, които Мая написа и не означава, че ще получи всичко. Това са нещата, които иска и повечето от тях са неща, от които има нужда и които така или иначе ние ще и купим, със или без дарения (обувки, чаршафи, екипировка за гмуркане, слънчеви очили и бански). Това, че иска „готини слънчеви очила“ не значи, че ще са маркови и ужасно скъпи, а че ще и харесат на нея (20-30$ не повече). Ако съберем достатъчно за сърф- защо не? Чудесен спорт е! Ако не съберем, за съжаление няма да можем да и го вземем.

   Нас от много отдавна ни подкрепят хора от цял свят с доброволни дарения, не е нещо ново. Просто този месец даренията ще отидат изцяло за рождения ден на Мая и ще бъдат обявени за какво точно отиват. Не виждам какъв е проблема в това. Също така ми се струва, че е нормално да имаме спонсори. Повечето хора, които правят това, което ние правим също имат спонсори и се радват на популярност и подкрепа от много различни индивиди и фирми, които от своя страна биват рекламирани чрез блога и снимките. Аз пиша блога и отделям часове наред всеки ден да споделям това приключение с тези, на които им е интересно и го правя напълно безплатно.

 3. Наско says:

  Точно така, Мира! Не обръщайте внимание на злобните коментари.Никой никого не кара насила да чете написаното в блога ти, а още по-малко да дава дарение.То затова е дарение, защото го даваш по желание.Пътувайте и си живейте живота както ви харесва.Племето българско е доказало отдавна , че е мързеливо, от там зависливо, ,после злобно и ако може ще навреди и спъне всяко добро начинание, отколкото да помогне.И затова е на това дередже.Не случайно в чужбина всеки гледа да е далече от българи. Поне това са и моите впечатления от Торонто, – 2002-2005 имах възможност да наблюдавам това явлениелично.Успех и безаварийно плаване.Сега накъде, през Тихия океан ли?

  • lifenomadik says:

   Наско, от Панама потегляме с автобуси към Коста Рика и Никарагуа в началото на декември, а януари с лодката към Еквадор да разгледаме Еквадор, Перу и Боливия. Април 2016г. Към Галапагос и от там през океана на запад към островите на Френска Полинезия, живот и здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Follow Me